Op naar de ebookbon

0

Nu ereaders voor Nederlandse begrippen betaalbaar beginnen te worden en ebooks eindelijk voorzichtig doorbreken, wordt het tijd dat ook de papieren cadeaubonnen vertrekken. Op naar de ebookbon!

Papieren cadeaubonnen zijn er genoeg: VVV Iris cheque, theaterbonnen, cadeaubonnen van verschillende cadeauwinkels, de Nationale Platen- en CD-bon (heet nu anders) en de boekenbon,die wordt opgeluisterd door afbeeldingen van de fine fleur van literair Nederland.

Leuk, creatief, aardig om op verjaardagen te geven, maar je kunt er geen ebooks van kopen. Dat kan alleen als je een digitale bon koopt in de vorm van een kortingscode, zoals bij Bol.com. Je bent dan echter wel gebonden aan deze webwinkel om je cadeaubon te besteden. Beetje jammer. Betekent dat je niet terecht kunt bij andere ebook winkels zoals Studon.nl of Ebook.nl.

Het nieuwe uitgeven heeft ook al een oplossing verzonnen: zet op de boekenbon een code onder een kraslaag en als de code zichtbaar is, dan kan die niet meer ingeleverd worden bij een bakstenen winkel. De code kan bij willekeurig welke online boekenwinkel ingeleverd worden. En waarom niet gelijk alle bonnen digitaal? Iedere zichzelf respecterende bakstenen winkel heeft tegenwoordig toch een online winkeltje?

Tijd voor een digitale boekenbon of niet?

(Via: Het nieuwe uitgeven.)

Vorig artikelBetalen voor online nieuws van News Corp
Volgend artikelICT-specialist Everts bespreekt ereaders

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in