Amazon lanceert UK Kindle Store

0

Amazon heeft gisteren de Kindle Store geopend in het Verenigd Koninkrijk. Er zijn meer dan 400.000 titels beschikbaar voor de Engelse digitale lezer. De nieuwste Kindle zal vanaf 27 augustus aanstaande geleverd worden.

De lezers in het Verenigd Koninkrijk hebben een aantal jaren moeten wachten voordat Amazon de specifieke UK Kindle Store opende. De online winkel van Amazon is meteen de grootste ebookwinkel in het Verenigd Koninkrijk en heeft onder andere 84 van de Nielsen top 100 bestsellerslijst beschikbaar.

Met de opening van de UK Kindle Store laat Amazon de markt voor ebooks meteen op zijn grondvesten trillen. De opening gaat namelijk vergezeld van grote kortingen op veel ebooks. Zo is de bestseller van Stieg Larsson ‘De vrouw die met vuur speelde’ verkrijgbaar voor £ 2.70 (€ 3,26) en ‘Het verloren symbool’ van Dan Brown kan gekocht worden voor £ 3.41 (€ 4,11). De kortingen lopen op tot 65%. Ook verschillen deze prijzen aanzienlijk van die van Britse concurrenten als Waterstone en WH Smith. Daar kost bovengenoemde ebook van Stieg Larsson respectievelijk £ 5.49 (€ 6,62) en £ 5.19 (€ 6,26).

Amazon geeft hiermee een duidelijk signaal af aan haar concurrenten dat zij ook in het Verenigd Koninkrijk marktleider op het gebied van ebooks willen zijn. De vraag is of de concurrentie meegaat in deze prijzenslag of dat zij vasthouden aan de huidige prijzen waar zij een goede marge mee behalen.

Wanneer klanten in het Verenigd Koninkrijk de nieuwste Kindle alvast bestellen en voor levering Kindle ebooks kopen, worden deze voorgeïnstalleerd op het apparaat. De belofte dat de UK Kindle Store “a great shopping experience including customer service” biedt, heeft Amazon hiermee alvast waargemaakt.

Bron: Futurebook

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in