Duitse boekhandel Thalia lanceert ereader voor 139 euro

0
DELEN

De op een na grootste boekhandel van Duitsland, Thalia, zal in oktober een ereader op de markt brengen. Het apparaat, de Oyo, wordt door Medion ontwikkeld en komt onder andere met ingebouwde ebookwinkel die via een wifi-verbinding te benaderen is. De Oyo zal voor 139 euro in de boekwinkels komen te liggen.

Thalia presenteerde de ereader op een persconferentie op elektronicabeurs IFA 2010. De Oyo heeft een Sipix-scherm met een grootte van 6-inch. Daarnaast is het apparaat uitgerust met een touchscreen en beschikt het over 2GB geheugen, dat uitbreidbaar is met microSD-kaarten.

Behalve ePub (Adobe DRM), PDF, TXT en HTML, ondersteunt de Oyo ook de weergave van afbeeldingen en het afspelen van MP3-bestanden. Door de ingebouwde zwaartekrachtmeter wisselt de schermoriëntatie automatisch mee met de draaiing van het apparaat.

De 240 gram wegende ereader zal vanaf oktober in Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk verkocht gaan worden. Ook partnerwebsite Buch.de heeft de ereader in het assortiment opgenomen. Voor december staat eveneens nog een 3G-versie gepland. Klanten kunnen verder in de Thalia-boekwinkels gebruikmaken van een gratis wifi-verbinding.

Michael Busch, de directeur van Thalia, maakte op de persconferentie ook bekend dat er nog voor de kerst applicaties komen waarmee de ebooks van Thalia ook op smartphones gelezen kunnen worden.

(Via: Lesen.net)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER