Boeken en boekhandels zoeken met Boekshopper-app

0

Het Centraal Boekhuis heeft een app voor iPhone en iPod touch gelanceerd waarmee je eenvoudig toegang krijgt tot de database van boeken en boekhandels. Met de app kun je zoeken naar boektitels en verder biedt de app op basis van de huidige locatie van de gebruiker een overzicht van boekwinkels die in de buurt zijn.

Met de Boekshopper-app kun je naar boeken zoeken op titel, auteur, categorie en prijs. Gevonden boeken kunnen op een digitale boekenplank geplaatst worden. Verder kun je van de boeken in de database ook de flapteksten lezen en de omslagen bekijken. Eveneens biedt de app een overzicht van de top-25 van boeken.

Met de Boekshopper-app is het daarnaast ook mogelijk om boekwinkels te zoeken. Zo kun je zoeken op basis van de plek waar je je bevindt, maar ook kun je op plaats of adres zoeken. De lokatie van de gezochte boekwinkel kan vervolgens op Google Maps aangegeven worden.

Volgens het Centraal Boekhuis is het doel van Boekshopper om “meer bezoekers in alle boekwinkels van Nederland te ontvangen, waar ze daadwerkelijk in een vertrouwde winkelomgeving een boek aan kunnen schaffen en waar ze volgens een vertrouwde betaalwijze kunnen afrekenen”.

De app voor iPhone en iPod touch is te downloaden in de App Store. Aan het gebruik van de Boekshopper-app zijn geen kosten verbonden.

(Via: Inct.)

Vorig artikelDuitse boekhandel Thalia lanceert ereader voor 139 euro
Volgend artikelHarperCollins maakt wereldwijd imprint voor science-fiction
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in