Het succes van het ebook in de VS

0

Het ebook wordt steeds succesvoller en de VS ligt voorop met deze ontwikkeling. De afgelopen tijd verschenen in het nieuws verschillende berichten over het succes van het ebook in de VS. “Het afgelopen jaar was een keerpunt voor ebooks”, aldus Tina Jordan van de Association of American Publishers.

Onlangs werd bekend gemaakt dat er weer twee nieuwe auteurs werden toegevoegd aan de ‘Kindle Million Club’. In de Kindle store zijn er van Janet Evanovich en Kathryn Stockett meer dan een miljoen exemplaren verkocht van een titel. Andere auteurs uit de club zijn ondermeer Stieg Larsson, James Patterson, Lee Child en John Locke. Ebooks zijn goed op weg om populairder te worden dan gedrukte boeken: in de bestseller Top 20 van USA TODAY staan maar liefst acht ebooks.

De groeiende vraag naar ebooks spreekt eveneens uit de verslagen van uitgeverijen en boekhandels. Uitgeverij Random House maakte bekend dat 20 procent van de Amerikaanse opbrengst van de eerste helft van dit jaar voortkwam uit digitale verkoop. Barnes & Noble had in het eerste kwartaal een hoge verkoop van digitale content, maar een daling in de verkoop van gedrukte boeken.

Tina Jordan legt uit dat consumenten vragen naar verschillende vormen van het boek. “Sommige willen boeken met een harde kaft, andere willen liever vier ebooks op hun ereader.” Stuart Applebaum van Random House benadrukt eveneens de verscheidenheid in de vraag van consumenten. “Als meer dan 20 procent van de boeken verkocht zijn als ebooks, dan betekent dit dat nog steeds 80 procent verkocht is op de ouderwetse manier.”

Voorlopig heeft het ebook het gedrukte boek nog niet in populariteit verslagen in de VS. “Klaarblijkelijk is de grote vraag deze herfst welk aandeel van de boekverkoop in ‘e’ of in ‘p’ zal zijn”, aldus Applebaum. “We zullen afwachten en het zien.”

(Via: USA TODAY.)

Vorig artikelNico Dijkshoorn: “Ik besta niet pas als ik in een kaftje zit”
Volgend artikelHumo lanceert interactieve app

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in