Kobo introduceert twee nieuwe ereaders en Androidtablet

0

Kobo heeft vandaag de komst aangekondigd van een tweetal nieuwe ereaders en een 7-inch Androidtablet. Onder de naam Kobo Glo komt het bedrijf met een 6-inch ereader met ingebouwde schermverlichting, de Kobo Mini is een 5-inch ereader en de Kobo Arc een tablet met als besturingssysteem Android 4.0.

De Kobo Glo is het nieuwste paradepaardje van het bedrijf. Dit apparaat heeft een eInkscherm met hoge resolutie (1024×768), ingebouwde, aanpasbare verlichting, uitbreidbare schijfruimte en wifi. De Glo weegt 185 gram en is vanaf begin oktober verkrijgbaar voor een prijs van €129,-.

Het kleine broertje van de Glo wordt de Kobo Mini, een 134 gram wegende ereader met 5-inch scherm. Deze maakt gebruik van een wat oudere generatie eInkschermen en biedt dus niet zo’n hoog contrast als de Glo. Het is niet voor het eerst dat een ereader met 5-inch scherm wordt geïntroduceerd, eerder maakte Sony al een apparaat van die grootte. Daar is Sony vorig jaar vanaf gestapt, momenteel heeft het bedrijf enkel nog een 6-inch ereader in het assortiment. De Mini is vanaf begin oktober te koop voor €79,95.

Als laatste komt Kobo ook met een Androidtablet. Deze 7-inch tablet is uitgerust met een speciaal door Kobo ontworpen interface en heeft onder meer een camera en speakers aan de voorkant. Rond de feestdagen zal het apparaat in Nederland beschikbaar zijn voor prijzen van €199,95 (8GB) en €249.95 (16GB).

De ereaders en tablets zijn later dit jaar onder meer te koop bij de Libris en Blz. boekenwinkels.

Vorig artikelIFA 2012: wat was er te zien op ereadergebied?
Volgend artikelAmazon gaat boeken in delen publiceren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in