Amazon gaat boeken in delen publiceren

0

Internetwinkel Amazon is in onderhandeling met auteurs over het in delen publiceren van boeken. Amazon werkt voor de boeken samen met schrijvers aan beide zijden van de Atlantische Oceaan en wil de in stukken gehakte titels wereldwijd gaan publiceren.

Dergelijke ‘seriële’ literatuur is niet nieuw, Charles Dickens werd er in de 19e eeuw groot mee. Met de komst van ereaders, smartphones en tablets is het makkelijker dan ooit om boeken in delen uit te geven. Amazon heeft al ervaring met het verkopen van korte stukken tekst, met de zogenaamde Kindle Singles, ebooks van een beperkt aantal pagina’s.

Volgens website The Bookseller hadden de nieuwe titels deze zomer al gepubliceerd moeten worden, maar werkt het bedrijf nog aan een gecompliceerde betaalmethode om alle delen in een serie voor een prijs te kunnen kopen, waarbij het bedrag oploopt naarmate er meer delen gepubliceerd worden.

Diverse bronnen geven aan dat Amazon met 8 tot 12 series wil beginnen. Het bedrijf zou de delen zowel in Kindle- en audioformaat als op papier willen publiceren.

Via: The Bookseller

Vorig artikelKobo introduceert twee nieuwe ereaders en Androidtablet
Volgend artikelAmazon presenteert Kindle met frontlight en twee HD-tablets

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in