EreaderClub komt met eigen ereaders

0

Halverwege november introduceert EreaderClub Nederland drie nieuwe ereaders. De ebook lezers zullen onder de naam ClubReader op de markt worden gebracht.

De markt van ereaders ontwikkelt zich razendsnel, volgens Remy Nagelmaeker van EreaderClub Nederland. “Ondanks het feit dat grote partijen zoals Bol.com en Sony al ereaders aanbieden zien we grote kansen voor de ClubReader”, zegt Nagelmaeker. “Veel klanten zijn nog niet geheel tevreden over de prestaties van de ereaders die nu op de markt zijn. Dit heeft ons dan ook doen besluiten een assortiment te lanceren dat aan het overgrote deel van de wensen van onze lezers voldoet.”

Begin november zullen de drie ClubReaders op de Nederlandse markt komen. Het gaat om een 5, 6 en 9,7 inch versie, allemaal voorzien van WIFI, 3G, FM en Bluetooth. Middels een peiling onder de lezers van EreaderClub zal bepaald gaan worden of er ook een ereader zonder 3G zal worden aangeboden. Op onze vraag hoe dit geregeld gaat worden (3G kost dataverkeer en dient betaald te worden), kregen we geen antwoord. De ereaders zullen een breed spectrum aan bestandsformaten ondersteunen, waaronder: txt, html, xls, Mobipocket, pdf, ppt en ePub.

Welke vorm van DRM er ondersteund wordt door de ereader kan Ereader Club Nederland nog niet zeggen. De software, die nog in ontwikkeling is, zal in ieder geval beveiligde ePub bestanden gaan ondersteunen. Ook is men nog in onderhandeling over content met leveranciers. Daar kunnen ze ook nog niks over zeggen.

EreaderClub Nederland zegt binnen een jaar een marktaandeel van 20% te willen hebben op de Nederlandse markt.

(Bron: Persbericht)

Vorig artikelEen nieuwe dag, een nieuwe ereader, maar de Gosund GS601 is echt bijzonder
Volgend artikelAmazon licht DRM-beleid toe

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in