Stichting [werk] start literaire community en e-tijdschrift

0

Op 10 oktober zal de internetcommunity Literairwerk.nl van start gaan. Daarnaast verschijnt in januari 2011 de eerste editie van een nieuw digitaal literair tijdschrift dat speciaal voor ereaders en de iPad uitgegeven zal worden. Stichting [werk] richt zich met deze twee initiatieven op ongepubliceerde Nederlandstalige literaire verhalen, gedichten en literaire strips.

Op de website Literairwerk.nl kunnen auteurs binnenkort hun verhalen, gedichten of tekeningen voorleggen aan andere schrijvers, redacteuren en lezers. De schrijvers houden zelf de controle over de toegang tot hun werk en kunnen instellen wie dat mag lezen. De meelezers kunnen via een redactietool commentaar geven en het werk beoordelen. Het redactieproces wordt dus geheel overgelaten aan de bezoekers van de website. De schrijver kan via de website aan zijn werk schaven en zo toewerken naar de uiteindelijke publicatie.

De beste bijdragen vanuit de community worden beloond met publicatie in het Literair e-tijdschrift [werk], dat speciaal wordt uitgegeven voor ereaders en iPads. Ter promotie van de website geeft de stichting in samenwerking met Endless Ideas een BeBook Club ereader weg aan een van de eerste honderdvijftig schrijvers die hun werk aan de website toevoegen.

Vorig artikelAngst en opwinding op Frankfurter Buchmesse
Volgend artikelBaker & Taylor en Centraal Boekhuis brengen ebooks naar Blio
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in