Baker & Taylor en Centraal Boekhuis brengen ebooks naar Blio

0

Baker & Taylor, ’s werelds grootste distributeur van boeken, heeft op de Frankfurter Buchmesse aangekondigd dat het een samenwerking is gestart met het Centraal Boekhuis. Doel van de samenwerking is om Nederlandse en Vlaamse titels naar het onlangs gelanceerde Blio-platform te brengen.

Blio is bedacht om het uiterlijk van gedrukte boeken over te brengen naar de digitale wereld. Uiteraard kan dat niet op de huidige generatie eInk-ereaders, dus richt Blio zich op tablets, smartphones, laptops en desktops. Blio gaat echter verder dan de leeservaring van papier overbrengen naar het scherm, uitgevers kunnen ook multimedia als video en geluid toevoegen aan hun ebooks. Hoewel er ook romans in het Blio-formaat aangeboden zullen worden, belooft Blio met name de oplossing te zijn voor het vertalen van bijvoorbeeld kookboeken, reisboeken en fullcolor fotoboeken naar een digitale omgeving.

Baker & Taylor is partner van de makers van Blio en verantwoordelijk voor de distributie van ebooks via het platform. Samen met het Centraal Boekhuis zullen ze de rechten van Nederlandse en Vlaamse uitgevers verkrijgen om boeken te converteren naar Blio. Voor het Centraal Boekhuis biedt het de mogelijkheid nieuwe titels digitaal aan te bieden. Hans Willem Cortenraad, directeur van het Centraal Boekhuis, is blij met de samenwerking: ‘Blio biedt de beste manier om digitale kookboeken, reisgidsen en ander rijk geïllustreerde non-fictie te lezen. We zijn erg tevreden dat we deze doorbraak in digitaal lezen aan onze uitgevers en webshops kunnen aanbieden.’

(Via: PRNewswire.)

Vorig artikelStichting [werk] start literaire community en e-tijdschrift
Volgend artikelSelexyz komt met OYO voor 149 euro
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in