Hoe reageren KBb en GAU op WPG’s overeenkomst met Apple?

0

De Koninklijke Boekverkopersbond (KBb) en de Groep Algemene Uitgevers (GAU) zijn al ver gevorderd met hun gezamenlijke ebookplatform. Echter WPG Uitgevers heeft onlangs een overeenkomst met Apple gesloten om hun ebooks via de Nederlandse iBookstore aan te bieden. Wat vinden de KBb en de GAU hiervan?

Deze week werd bekend gemaakt dat WPG Uitgevers ebooks gaat aanbieden via de iBookstore. Alle digitale boeken uit de verschillende fondsen zullen binnen twee weken verkrijgbaar zijn via Apple. Terwijl de KBb en de GAU in de afrondende fase zijn van het gezamenlijke digitale verkoopplatform. Paula Vrolijk, secretaris Groep Algemene Uitgevers, vertelt dat er de afgelopen weken presentaties waren van geselecteerde leveranciers. Komende week gaan de KBb en de GAU een partij uitkiezen die het meest aan de wensen voldoet.

De stap van WPG was geen verassing voor de KBb: “Het is ons bekend, WPG heeft het ons van te voren meegedeeld, ’ aldus KBb-voorzitter Dick Anbeek. Hij meent: “Het is niet van belang wat wij ervan vinden.” Anbeek legt uit dat het bekend is dat uitgevers aan iedereen willen leveren, dat de boekhandel slechts één van de beschikbare kanalen is.

Paula Vrolijk van de GAU is van mening: “Als uitgevers beslissen om aan Apple te leveren dan is dat een individuele keuze en het is aan hen om te bepalen met welke partij ze samenwerken.”

(Via: Boekblad)

Vorig artikelTenPages-debuutroman met soundtrack en als iPhone-app
Volgend artikelGoogle lanceert ebookwinkel in Groot-Brittannië, andere landen in 2012

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in