Google lanceert ebookwinkel in Groot-Brittannië, andere landen in 2012

0

Google heeft vandaag de eerder aangekondigde ebookwinkel in Groot-Brittannië gelanceerd. De overstap van de VS naar Europa stond aanvankelijk al voor begin 2011 gepland. Verdere Europese uitbreiding staat nu naar verluidt op stapel voor 2012.

De webwinkel kan gevonden worden op google.co.uk/ebooks (voor bezoekers uit Groot-Brittannië). Hierop zijn vanaf nu titels te vinden van vele Britse uitgevers waaronder ook de grootste, zoals Hachette, Penguin en Random House.

Volgens Google zijn er honderdduizenden ebooks te koop bij de lancering, plus nog 2 miljoen gratis titels. De ebooks kunnen als ePub gedownload worden maar ook in de cloud gelezen worden op verschillende apparaten.

Deze stap van Google komt op de dag af tien maanden na de lancering in de VS. Volgens The Bookseller belooft Google nu dat er volgend jaar ook lokale versies in Europa zullen volgen. Verder wil Google ook zo snel mogelijk in andere Engelstalige gebieden als Canada en Australië live gaan met de webwinkel.

Evan Schnittman van uitgever Bloomsbury is blij met de komst van Google naar de Britse markt. “Ik kijk uit naar de volgende stap – apparaten op de markt brengen. Echt succes in de ebookmarkt komt namelijk met een systeem dat drie elementen heeft: een groot aanbod, een fantastisch cloudplatform, apparaten die mensen de dienst binnentrekken.”

Volgens Jason Hanley van Google zijn er voorlopig echter geen plannen om de iRiver HD – een ereader met ingebouwde Google eBookstore – op de Britse markt te brengen.

(Via: The Bookseller)

Vorig artikelHoe reageren KBb en GAU op WPG’s overeenkomst met Apple?
Volgend artikelDuitse boekenuitgever lanceert ereader voor 60 euro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in