Duitse boekenuitgever lanceert ereader voor 60 euro

0

Weltbild, één van de grootste uitgeverijen en boekhandelsketens van Duitsland, komt vandaag met een eigen ereader aanzetten. De kostprijs van deze sobere LCD-ereader is 59,99 euro, een pak minder dan de goedkoopste Kindle en dan de OYO reader van de Duitse concurrent Thalia.

Ook in Duitsland wordt de digitale boekenmarkt gedomineerd door grote Amerikaanse concerns als Amazon. Met de vandaag voorgestelde TrekStor eBook Reader 3.0 reageert Weltbild op het offensief van Amazon, dat vorige week drie nieuwe Kindle’s en een tablet introduceerde. De ereader van Weltbild kost namelijk slechts 59,99 euro, en dat is minder dan de goedkoopste Kindle. Er is momenteel ook een tablet van Weltbild in de maak.

De eBook Reader 3.0 is een basic leesapparaat. Het toestel heeft een 7-inch LCD-scherm en biedt ruimte voor zo’n 2000 digitale boeken. ‘We hebben van de Amerikaanse markt geleerd dat de toestellen met de eenvoudigste functies het meest succesvol zijn’, aldus Carel Halff van Weltbild.

Net als in het gros van de andere Europese landen, is de Duitse ebookmarkt nog zeer klein in vergelijking met de Amerikaanse. In 2010 nam het ebook er minder dan één procent van de totale boekenmarkt in beslag. Maar 2011 zou het jaar van de doorbraak zijn: volgens Carel Halff van Weltbild zal het aandeel van ebooks in het vierde kwartaal 3 tot 5 procent gaan bedragen. En in 2015 zal dat marktaandeel naar schatting zelfs 25 procent worden.

(Via: Financial Times Deutschland )

Vorig artikelGoogle lanceert ebookwinkel in Groot-Brittannië, andere landen in 2012
Volgend artikelAmazon opent Franse Kindle Store en komt met Franse Kindle

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in