Icarus komt met eInk-ereader voor 149 euro

0

Het Nederlandse Icarus maakte vandaag bekend dat het vanaf volgende week een goedkope ereader op de markt zal brengen. Het gaat om de Icarus Reader Go, een 6-inch ereader met eInkscherm. Icarus bracht eerder de Icarus Sense, een 6-inch ereader, en de Icarus Tablet, een Android-tablet in Nederland uit.

De Icarus Reader Go is een basismodel ereader met behalve het 6-inch eInkscherm 2 GB ingebouwd geheugen. Dit geheugen kan uitgebreid worden met behulp van een MicroSD-geheugenkaart. Het apparaat heeft bovendien een sensor voor het automatisch draaien van de pagina. De tekst van ebooks kan in vijf verschillende lettergroottes weergegeven worden. Het scherm van de ereader heeft 8 grijswaarden en een resolutie van 600 bij 800 pixels.

De belangrijkste bestandsformaten die door het apparaat ondersteund worden zijn (beveiligd en onbeveiligd) ePub, PDF, FB2, Mobi en RTF. Ook kunnen afbeeldingen op het scherm worden weergegeven. Daarnaast biedt de ereader ook afspeelmogelijkheid voor MP3-bestanden. De Reader Go is met een gewicht van 170 gram opvallend licht en meet 173 bij 121 bij 10 mm.

De Icarus Reader Go is vanaf 13 december te koop bij onder andere TotaleReaders en Coolblue met een adviesprijs van 149,95 euro.

Onlangs introduceerde boekhandel Selexyz al een ereader voor 149 euro, de OYO. Deze heeft echter een Sipix-scherm terwijl de Icarus Reader Go een eInkscherm heeft. In tegenstelling tot de OYO ontbreekt het die laatste echter wel aan een wifi-verbinding.

Vorig artikelTxtr-ereader lijkt nu echt van de baan
Volgend artikelGroene Parels

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in