Google lanceert ebookwinkel Google eBooks

0

Google heeft vandaag officieel Google eBooks gelanceerd. Met de nieuwe dienst kunnen lezers ebooks kopen en op diverse apparaten lezen. Het bedrijf wordt daarmee de derde grote aanbieder van ebooks, na Amazon en Apple.

Ruim een jaar geleden kondigde Google de ebookwinkel aan, onder de werknaam Google Editions. Onder de naam Google eBooks gaat het bedrijf nu officieel van start, allereerst in de Verenigde Staten en begin volgend jaar ook in Europa.

Het aanbod van Google bestaat in totaal uit miljoenen boeken, waarmee Google in een klap de grootste boekenwinkel ter wereld wordt. Naar eigen zeggen biedt het bedrijf honderdduizenden ebooks te koop aan, en kunnen daarnaast meer dan twee miljoen ebooks uit het publieke domein gratis gedownload worden.

De ebooks van Google kunnen op diverse manieren gelezen worden. Allereerst biedt Google de mogelijkheid om ebooks in de browser te lezen met Google ‘for the web’. Daarnaast maakt Google ook applicaties beschikbaar voor Android-toestellen en de iPad en iPhone waarmee de ebooks online en offline gelezen kunnen worden. Verder kunnen de ebooks ook gedownload worden in ePub-formaat zodat ze ook op verschillende ereaders gelezen kunnen worden.

De prijzen van ebooks zullen volgens Google ‘concurrerend’ zijn. Uitgevers mogen van het bedrijf de prijzen zelf bepalen, maar ze kunnen de prijsstelling ook aan Google overlaten. Verder biedt Google de mogelijkheid voor boekwinkels om de dienst op hun website te integreren, waarbij ze in de opbrengst meedelen.

Wanneer de dienst in Nederland van start gaat is niet bekend. Nu staat er op de website van Google de volgende tekst te lezen:
“De nieuwste Google eBoeken zijn nog niet te koop in uw land, maar…
Google werkt samen met uitgevers van over de hele wereld om de nieuwste eBoeken van topauteurs te koop aan te bieden. In de tussentijd kunt u nog steeds in de miljoenen Google eBoeken bladeren die gratis en in het publieke domein beschikbaar zijn en deze op allerlei verschillende apparaten lezen.”

(Via: Wall Street Journal.)

Vorig artikelApple en uitgevers nog niet eens over digitale abonnementen
Volgend artikelFacebookactie: En de iRiver Cover Story gaat naar…

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in