Amazon gaat Nederland betreden met webwinkel

0

De Amerikaanse webwinkel Amazon gaat uitbreiden met een Nederlandse webwinkel. Het bedrijf is van plan om binnen enkele maanden te starten op de Nederlandse markt. Uiterlijk in de zomer zal de website gereed zijn aldus een bron van de Telegraaf.

Komend jaar start Amazon.com met een speciale website en met een aparte marketingafdeling voor ons land. Volgens de Telegraaf polst het bedrijf momenteel de Britse, Franse en Duitse vestigingen of zij via Amazon.nl willen verkopen. De levering van de verkopen zal in eerste instantie dus niet vanuit Nederland gebeuren maar vanuit distributiecentra net over de grens. De woordvoerder van Amazon.com ontkent niet dat er plannen in Europa zijn maar: “over individuele landen doen we in dit stadium geen uitspraken.”

Bol.com maakt zich echter geen zorgen over de concurrentie van Amazon. “Consumenten kopen steeds meer online, er zijn al tienduizenden webwinkels in Nederland. Voor Amazon zal het moeilijk worden om veel toe te voegen aan dat goede, brede aanbod. Tot nu toe was Amazon vooral een succes in die landen waar ze de eerste online winkel waren,” aldus directeur Daniel Ropers. Bovendien laat Ropers weten dat Bol.com niet bezig is met online concurrentie maar met de concurrentie met fysieke winkels. “Omdat mensen nog altijd 70 tot 80% van al hun aankopen traditioneel in winkels op straat doen, proberen we onze winkel te verbeteren, zodat die mensen eerder voor bol.com kiezen.”

Na de lancering van de Nederlandse webwinkel zal het waarschijnlijk niet lang duren voordat Amazon een Nederlandse Kindle Store opent. Amazon heeft recent een Spaanse Kindle Store geopend, een paar maanden na de lancering van de Spaanse webwinkel. Het bedrijf heeft zich onlangs eveneens op de Duitse en Italiaanse ebookmarkt begeven.

(Via: De Telegraaf)

Vorig artikelIk heb een ereader of tablet cadeau gekregen. Wat nu?
Volgend artikelMagazine Allerhande van Albert Heijn nu ook op iPad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in