BlackBerry is nieuwe verliezer van tabletoorlog

0

Het Canadese bedrijf Research in Motion (RIM) heeft de prijs van de BlackBerry Playbook-tablet verlaagd. De Playbook is gemiddeld verlaagd met de helft van de originele prijs. Hierdoor wordt de tablet aangeboden voor een prijs vanaf 250 dollar. Andere verliezers van de tabletstrijd zijn Dell en HP.

RIM kondigde vrijdag aan dat de voorraad tablets ter waarde van 485 miljoen dollar is afgewaardeerd en dat de verkoopprijs van de Playbook wordt verlaagd. Het bedrijf maakte bekend dat het zijn financiële doelen voor dit jaar niet zal halen. Dit wordt voornamelijk veroorzaakt door tegenvallende verkoopcijfers van de Playbook. De tablet is dit kwartaal 150.000 keer verkocht. Dit is een enorme daling in vergelijking met de verkoopaantallen van de twee voorgaande kwartalen namelijk respectievelijk 250.000 en 500.000 stuks.

“RIM is erg begaan met de BlackBerry PlayBook en gelooft dat de tabletmarkt nog steeds in de kinderschoenen staat”, zegt co-bestuursvoorzitter Mike Lazardis tijdens een persconferentie. “Hoewel een aantal factoren hebben geleid tot een inventarisprovisie in het derde kwartaal, geloven we dat de PlayBook, die binnenkort wordt verbeterd met het PlayBook OS 2.0, een niet te stuiten tablet is voor consumenten.”

Het apparaat kende geen goede start wegens een aantal softwareproblemen bij de lancering, vooral met Flashinhoud. Daardoor kreeg de Playbook slechte recensies, waardoor sommige winkels de tablet niet wilden aanbieden. BlackBerry is niet de eerste verliezer van de tabletoorlog. In augustus maakte HP bekend te stoppen met de productie van de Touchpad. Daarvoor werd de tablet enorm in prijs verlaagd tot 99 dollar en bleek de tablet voor die prijs een hit. Dell maakte gisteren bekend te stoppen met de productie van de Streak 7 Android-tablet. In augustus stopte het bedrijf al met de 5-inch tablet. Dell heeft geen reden gegeven voor dit besluit.

(Via: ZDNet en Management Team)

Vorig artikelEuropese Commissie vermoedt kartelafspraken tussen uitgevers en Apple
Volgend artikelKobo Touch is in Nederland bestelbaar

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in