OpenPeak kondigt OpenTablet 10 met transflectief scherm aan

0

Elektronicafabrikant OpenPeak heeft op de Consumer Electronics Show een tablet aangekondigd met transflectief scherm. Bijzonder aan dit scherm is dat het een normale LCD-modus combineert met een reflectieve modus waarmee het scherm ook in zonlicht goed te lezen is.

De OpenTablet 10 is een 10,1-inch Android-tablet, draaiend op een Intel Atom-processor, met onder meer twee camera’s aan boord. Het apparaat weegt iets meer dan een pond en wordt geleverd met een speciale stylus waarmee nauwkeurige notities en tekeningen gemaakt kunnen worden. Daarnaast heeft het scherm ook multi-touch capaciteiten.

Het scherm van de OpenTablet wisselt automatisch tussen een transmissieve en een reflectieve modus, zodat de tablet optimaal leesbaar blijft in alle lichtcondities. In direct zonlicht wordt het apparaat volgens OpenPeak een contrastrijke ereader, bij normaal licht is het scherm van de tablet helder en full-color met achtergrondverlichting. De techniek is bekend van fabrikant Pixel Qi die eveneens transflectieve schermen produceert. Onder meer de Adam-tablet van Notion Ink maakt gebruik van een Pixel Qi-scherm.

De tablet van OpenPeak heeft beschikking over een wifi-verbinding, bluetooth en optionele 3G. Verder kan het geheugen uitgebreid worden met een MicroSD-kaart. De tablet is 13,4 millimeter dik en biedt door middel van wachtwoord-beveiliging ondersteuning voor meerdere gebruikers.

Verdere specificaties van de OpenTablet maakte OpenPeak nog niet bekend. Ook is nog onduidelijk waar, wanneer en voor welke prijs het apparaat precies op de markt moet komen.

(Via: OpenPeak.)

Vorig artikelCES 2011 video-overzicht: sneller eInk en heel veel tablets
Volgend artikelFoxconn wil productie Mirasol-ereaders stimuleren

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in