Duitse boekhandels: ruil je Kindle gratis in voor een Pocketbook

0

De Duitse boekhandelketens Osiander en Mayersche hebben momenteel een actie lopen waarbij klanten hun Kindle-ereader gratis kunnen inwisselen voor een nieuwe Pocketbook Touch Lux 2. Dat meldt de Duitse site Lesen.net. De boekhandels willen hun klanten met deze actie meer keuzevrijheid geven.

Vanaf 27 december tot en met 10 januari is het mogelijk om een Kindle in te wisselen voor een nieuwe ereader. Zowel nieuwere als oudere Kindles mogen door klanten ingewisseld worden voor een gloednieuwe Pocketbook. De omruilactie kan op veel enthousiaste reacties rekenen. In veel winkels zou de voorraad Pocketbooks al uitgeput zijn.

Volgens de boekhandels zitten er alleen maar voordelen aan de actie verbonden. Bij de Kindle van Amazon ben je namelijk voor de aanschaf van je ebooks gebonden aan de winkel van Amazon, terwijl je op de Pocketbook-ereader ebooks in ePub-formaat kunt lezen, en dus bij alle andere Duitse ebookshops je digitale boeken kunt kopen.

De actie is inmiddels zo’n groot succes dat verscheidene filialen van Osiander al door de voorraad heen zijn. Wat er met de ingewisselde Kindles gaat gebeuren is nog niet bekend. De boekhandelketen zoekt naar eigen zeggen naar een ‘duurzame’ manier om van de Kindles af te komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in