Boekenweekgeschenk 2011 ook als ebook

0

Het Boekenweekgeschenk wordt dit jaar ook als ebook uitgebracht. Het ebook wordt tijdens de Boekenweek cadeau gegeven bij aanschaf van minstens 12,50 aan boeken, zo maakte Eppo van Nispen van de stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB) bekend.

Het Boekenweekgeschenk van dit jaar is van de hand van schrijver Kader Abdolah. Zijn roman De kraai gaat over een uit Perzië gevluchte man die in Amsterdam als makelaar in koffie werkt. In de avonduren verwerkt hij de twee culturen waarin hij leeft in een roman. Kader Abdolah schrijft hiermee een eerbetoon aan zowel de Perzische als de Nederlandse literatuur.

Eind vorig jaar was er nog ophef over een alternatief ebookgeschenk dat op initiatief van PixelPerfect tijdens de Boekenweek verstrekt zou worden. Toen was nog onduidelijk of er dit jaar voor het eerst ook een officieel Boekenweekgeschenk in ebookvorm zou uitkomen.

In de Boekenweek 2011 staat het levensverhaal centraal, onder het motto ‘Curriculum Vitae – Geschreven portretten’. De 76e Boekenweek vindt plaats van woensdag 16 maart t/m zaterdag 26 maart.

(Via: CPNB.)

Vorig artikelJapanners laten massaal hun boeken scannen
Volgend artikelTieners steeds meer geïnteresseerd in ereaders

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in