Tieners steeds meer geïnteresseerd in ereaders

0

Sinds de feestdagen van 2010 zien sommige uitgevers in de VS een opmerkelijke verandering in het soort ebooks dat ze verkopen. Tot voor kort waren ebooks en ereaders vooral populair bij oudere lezers, nu lijken ook jongeren steeds vaker een voorkeur voor de digitale editie van een boek te hebben.

“Literatuur voor volwassenen is hot, hot, hot,” zegt Susan Katz, directeur en uitgever bij HarperCollins Children’s Books. “En nu lijkt het erop dat literatuur voor tieners ook hot, hot, hot aan het worden is.” Bij deze uitgeverij lag het aandeel ebooks in de categorie jongvolwassenen in januari op 25 procent, tegenover 6 procent een jaar geleden. Andere uitgevers hebben vergelijkbare ervaringen. Plotseling worden titels als The Chronicles of Narnia en Pretty Little Liars ook in ebookvorm goed verkocht.

Het lijkt erop dat veel ouders hun kinderen voor de feestdagen een ereader cadeau hebben gedaan. “De jongvolwassenen en tieners zijn de nieuwste groep die ervaring opdoen met ereaders,” volgens Matthew Shear, uitgever bij St. Martin’s Press. “Als ze geboeid raken, zou dat mooi zijn voor de zaken.”

Veel leraren op scholen hebben hun leerlingen toesteming gegeven hun boeken op ereaders te lezen. Dit heeft ouders ertoe aangezet een ereader voor hun kind te kopen. Ook het gemak om nieuwe ebooks aan te schaffen, de dalende prijzen van ereaders en het feit dat een ereader licht is en veel boeken kan bevatten zorgt ervoor dat steeds meer kinderen geïnteresseerd raken in het digitale lezen.

(Via: New York Times.)

Vorig artikelBoekenweekgeschenk 2011 ook als ebook
Volgend artikelOok alternatief ebookgeschenk tijdens boekenweek

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in