Ook alternatief ebookgeschenk tijdens boekenweek

0

Naast het officiële Boekenweekgeschenk zal er tijdens de Boekenweek ook een alternatief ebookgeschenk verschijnen. Dit alternatieve boekenweekgeschenk wordt geschreven door Lydia Rood. Zij presenteert op 15 maart haar ebookgeschenk tijdens het Alternatieve Boekenbal in Paradiso te Amsterdam.

Lydia Rood zal op het Alternatieve Boekenbal de aftrap geven van een twitterconversatie tussen gefictionaliseerde personages uit haar nieuwe boek De kop van de pauw. Dit getwitter zal de gehele week waarin het Nederlandse boek centraal staat voortduren en kan door iedereen via Twitter worden gevolgd. Karakters als @MauritsOudkerk en @JortLakeman, die ook nu al in gesprek zijn, gaan door waar het ebookgeschenk ophoudt.

Het ebookgeschenk van Lydia Rood is in november vorig jaar aangekondigd door Peter de Ruiter van uitgever PixelPerfect Publications. De organisator van de Boekenweek, CPNB, heeft vandaag bekendgemaakt het Boekenweekgeschenk van Kader Abdolah nu ook als ebook te gaan uitbrengen. CPNB maakt daarvoor gebruikt van een code die de klant in de winkel krijgt. Het ebook van Lydia Rood komt daarentegen beschikbaar in de vorm van een krasboek. Dat is de cover van het boek, gedrukt op zwaar papier, voorzien van een flaptekst en een krascode, die op internet kan worden ingewisseld.

Eind vorig jaar zorgde de aankondiging van het alternatieve ebookgeschenk voor ophef toen het CPNB bekendmaakte stappen te ondernemen tegen de initiatiefnemers. PixelPerfect, het bedrijf achter het ebookgeschenk, heeft herhaaldelijk aangegeven open te staan voor samenwerking met het CPNB, maar deze aanbieding werd steeds afgewezen.

(Via: Ebookgeschenk.)

Vorig artikelTieners steeds meer geïnteresseerd in ereaders
Volgend artikeleLinea maakt deelnemende uitgevers bekend

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in