Analist: na iPhone en iPad ook een “iPhablet”?

0

Dé trend in smartphone-land is de phablet, een apparaat dat de brug slaat tussen een smartphone en een tablet, met een schermformaat groter dan 5 inch. Samsung oogst er momenteel al succes mee, en volgens een Britse analist kan Apple niet lang achterblijven. Hij voorspelt dat deze categorie de smartphonemarkt zal gaan domineren.

Apple moet en zal met een grotere smartphone uitpakken wil het blijven meespelen op de markt van de slimme telefoons, zegt Ben Reitzes van de Britse investeringsbank Barclays Capital. Samsung heeft met zijn serie Galaxy Note-toestellen al enige tijd phablets op de markt, en oogst daar ook succes mee. Sony heeft er met de Xperia Yuga ook één. Vooral in China loopt men naar verluidt storm voor telefoons met een schermdiagonaal van 5 inch of groter.

Kleine schermpjes zijn alsmaar minder noodzakelijk, vindt Reitzes, want filmpjes bekijken, surfen en ebooks lezen is minstens even belangrijk geworden als bellen.
Reitzes verwacht nog niet dat Apple meteen de markt voor phablets op zal gaan. Dit jaar komt er eerst nog een iPhone 5S en een budget-iPhone uit, denkt de Britse analist. Ook zal Apple in dit jaar het iOS-besturingssysteem verder optimaliseren.

In samenwerking met Datanews

Vorig artikelOuderen lezen makkelijker van een tablet dan van ereader of papier
Volgend artikelNieuwe NRC-app: dagelijks een bundeltje artikelen

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in