Calibre komt met site voor DRM-vrije ebooks

0

De maker van het populaire ebook-beheerprogramma Calibre heeft een site ontwikkeld waarop het aanbod van DRM-vrije Engelstalige titels verzameld wordt. Met deze website wil Calibre een overzicht bieden van onbeveiligde commercieel verkrijgbare ebooks die zonder problemen via het programma op alle ondersteunde ereaders, tablets en smartphones gezet kunnen worden.

Calibre is een open-source programma voor het organiseren, converteren en synchroniseren van ebooks. Ondersteuning voor beveiligde ebooks biedt het programma principieel niet, omdat de maker van mening is dat open-source en DRM tegenovergestelde principes zijn die niet samen kunnen gaan.

Om lezers te helpen DRM-vrije ebooks te vinden en auteurs en uitgevers aan een platform te helpen voor het uitgeven van DRM-vrije ebooks, is Calibre de website Open books begonnen. Hierop vind je ebooks van verschillende uitgevers en platformen waar geen DRM op zit en die je dus makkelijk op diverse apparaten kunt lezen.

Calibre vraagt bezoekers zelf ook titels in te sturen die aan het overzicht toegevoegd kunnen worden. Op dit moment bestaat het aanbod DRM-vrije titels uit 748 ebooks.

(Via: Ebooknewser.)

Vorig artikelEburon start imprint voor beknopte ebooks
Volgend artikelCalimeromarketing 2.0 in een eierdop

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in