Bol.com iPad/iPhone-app beschikbaar in App Store

0

Vanaf vorige week is de Bol.com applicatie Boekenbol beschikbaar in de App Store van Apple. Hiermee kunnen bij Bol.com aangeschafte ebooks op de iPad en iPhone gelezen worden. Opvallend is dat de mogelijkheid om direct in de app ebooks te kunnen aanschaffen ontbreekt, naar aanleiding van de aangescherpte regels van Apple omtrent in-app aankopen.

De Boekenbol-app is ontwikkeld door het bedrijf Txtr, die ook al een eigen applicatie voor iPad en iPhone heeft en eerder eveneens de Android-app voor Bol.com maakte. De applicatie werd eind november al aangekondigd, maar een eerste versie werd door Apple afgewezen.

Na het downloaden van Boekenbol dien je in te loggen met je Bol.com account en vervolgens de app aan een Adobe-account te koppelen. Hierna synchroniseert de app automatisch met je Bol.com account, zodat ebooks die je eerder aangeschaft hebt in het titeloverzicht verschijnen.

Anders dan bij de Android-applicatie, biedt Boekenbol voor iOS niet de mogelijkheid direct naar de winkel te gaan vanuit de app. Sinds kort heeft Apple namelijk de regel dat aankopen in applicaties via het in-app betaalsysteem van de App Store moeten gaan, waarbij Apple dertig procent van de inkomsten opstrijkt. Bol.com ontwijkt deze regels nu door niet rechtstreeks in de app aankopen toe te staan en in de app geen links naar de website te plaatsen.

Eerder gaf Bol.com directeur Daniel Ropers in het NRC al aan niet van plan te zijn geld te gaan afdragen aan Apple. Hiermee verliest de app echter wel een deel van de functionaliteit, aangezien de app nu enkel te gebruiken is als lees-app.

De app Boekenbol is gratis te downloaden in de App Store.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in