‘Read an E-Book Week’ viert 40-jarig bestaan van ebooks

0

Gisteren is de ‘Read an E-Book Week’ uit de startblokken geschoten. Nog tot en met zaterdag trakteren talrijke auteurs, uitgevers en retailers op gratis of sterk afgeprijsde ebooks, en kan je een Barnes & Noble Nook, een Kobo ereader of een horloge van E Ink winnen.

Dit jaar staat de ’Read an E-Book Week’ in het teken van het veertigjarige bestaan van het elektronische boek. Het was Michael S. Hart van Project Gutenberg (een digitale bibliotheek die vandaag meer dan 30.000 gratis ebooks in de aanbieding heeft) die reeds in 1971 begon met het digitaliseren van boeken. Het heeft nog wel ruim dertig jaar geduurd alvorens het ebook enige bekendheid verwierf bij een relatief groot publiek.

De ‘Read an E-Book Week’ wordt al sinds 2004 jaarlijks georganiseerd, en bereikte vorig jaar ebookfans uit maar liefst 136 verschillende landen. Net als bij de vorige editie doen partijen als Smashwords, Omnilit en Twilight Times Books en auteurs als Steve Jordan, Warren Adler en Lillie Ammann deze week aanlokkelijke ebook-aanbiedingen. Andere gerenommeerde partners van de ‘Read an E-Book Week 2011’ zijn Amazon, Kobo en E Ink Corporation. Amazon geeft Kindle-ebooks weg, Kobo doet drie ereaders cadeau en E Ink trakteert op twee horloges en een Barnes & Noble Nook.

Als je je ebookbibliotheek wil uitbreiden of kans wil maken op één van de hierboven genoemde apparaten en gadgets, kan je nog tot en met zaterdag 12 maart terecht op Ebookweek.com. Op die website staat overigens ook te lezen hoe het ebook tot stand kwam, en je kan er de hedendaagse ontwikkelingen in de markt van het digitaal lezen op de voet volgen.

(Via: Read an E-Book Week)

Vorig artikelBol.com iPad/iPhone-app beschikbaar in App Store
Volgend artikelDe toekomst van het boek: “Het wordt niet ineens anders”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in