Nieuwe iPad met Retina-scherm aangekondigd

0

Apple heeft vandaag de nieuwe generatie van de iPad aangekondigd. Deze nieuwste tablet krijgt als belangrijkste verbetering een scherm met een resolutie van 2048 bij 1536, wat Apple ook wel Retina noemt. Ook worden kleuren beter weergegeven op het nieuwe scherm.

Wat uiterlijk betreft verandert er weinig ten opzichte van de eerdere generatie. Het apparaat komt nog steeds in de kleuren wit en zwart en heeft ongeveer dezelfde afmetingen. Wel is de nieuwste iPad iets dikker en zwaarder.

Aan de binnenkant is er wel het een en ander veranderd. Zo heeft de iPad een snellere processor, de A5X, een dual-core processor. Voor digitale lezers is het nieuwe Retina-scherm de belangrijkste verbetering. Met een pixeldichtheid van 264 pixels per inch zijn individuele pixels vanaf normale leesafstand niet meer te onderscheiden, waardoor het scherm leesvriendelijker is. Daarnaast is ook de kleurverzadiging op het nieuwe scherm met 44% verbeterd.

De nieuwe versie van de iPad zal vanaf 16 maart verkrijgbaar zijn in een beperkt aantal landen voor prijzen vanaf 499 dollar (16GB-versie). Een week later zal de iPad ook in Nederland te koop zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in