Seth Godin: ‘Gratis ebooks uitbrengen om als auteur te overleven’

0

Hoe kunnen auteurs de kost blijven verdienen in een veranderend (digitaal) boekenlandschap dat bevolkt wordt door self-publishing amateurs? Door hun werk gratis uit te brengen in ebookvorm en op die manier een fanbase uit te bouwen, vindt marketeer Seth Godin.

Anno 2012 kan elke amateur-schrijver zijn eigen boek distribueren, met dank aan self-publishing platforms en tools zoals Amazons Kindle-platform en Apple’s iBooks Author-software. Door de explosie aan goedkope en kosteloze (e)boeken die daaruit voortvloeit, is de concurrentie onder auteurs aanzienlijk groter geworden.

Dat wekt bezorgdheid op bij veel schrijvers, die zich afvragen hoe ze kunnen blijven leven van hun werk. ‘Wie zegt dat auteurs het récht hebben om geld te verdienen met hun boeken? Dichters worden niet of nauwelijks betaald, en toch is er geen tekort aan poëzie’, zegt Seth Godin in een interview met Digital Book World. ‘Het boekenlandschap zal in de toekomst bevolkt worden door amateurs. De echt getalenteerde en volhardende auteurs zullen hun brood blijven verdienen, maar de tijd van de ‘beroepsschrijvers’ is voorbij.’

De schrijver-marketeer vindt dat auteurs moeten afstappen van het principe ‘boeken verkopen, geld incasseren’. In plaats daarvan, moeten ze creatieve manieren bedenken om een fanbase uit te bouwen (en vast te houden). Volgens Godin is het gratis weggeven van digitale boeken een mogelijke manier.

(Via: GigaOm)

Vorig artikelGoogle Play vervangt Android Market en eBookstore
Volgend artikelNieuwe iPad met Retina-scherm aangekondigd

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in