Comixology lanceert platform voor selfpublishers van comics

0

Voor auteurs van romans of non-fictieboeken zijn er inmiddels al veel manieren om hun eigen werk zelf gratis digitaal uit te geven. Auteurs van stripverhalen hadden tot nu toe minder opties. Daar komt verandering in met de nieuwe dienst Submit van het Amerikaanse Comixology.

Comixology is al bijna 4 jaar actief rondom digitale comics. Het heeft apps voor de grootste digitale platformen als de iPad, Kindle en Windows 8. Via Submit kan iedere auteur nu zijn strips verkopen.

Auteurs kunnen hun strips uploaden in PDF-formaat. Vervolgens wordt dit omgezet in het interactieve formaat van Comixology en komt het beschikbaar in de winkel van het bedrijf. Wel wordt de strip voor publicatie eerst beoordeeld door de redactie, naar eigen zeggen om het “professionele niveau” hoog te houden.

De opbrengsten van de verkoop van strips worden fifty-fifty verdeeld tussen Comixology en de selfpublisher, na aftrek van de vaste kosten. Auteurs houden de rechten over hun werk en mogen hun digitale strips ook elders verkopen. Bij de lancering van de dienst zijn er nu 34 indie-auteurs die hun stripverhalen via Comixology verkopen.

De app van Comixology heeft een zogenaamde Guided view waarbij de lezer door het digitale beeldverhaal geloodst wordt. Ook is het mogelijk om de comics op een meer traditionele manier te lezen.

Vorig artikelUitgeverij Fosfor geeft nieuw leven aan journalistieke klassiekers
Volgend artikelConcept: een digitale bibliotheek in de metro

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in