Samsung lanceert wifi-versie van 7-inch Galaxy Tab

0

Samsung heeft gisteren via een persbericht de komst van een wifi-only versie van de Galaxy Tab aangekondigd. De 7-inch tablet zal vanaf 10 april in verschillende winkels en online in de VS verkrijgbaar zijn. Het apparaat krijgt er een prijs van 349,99 dollar mee, omgerekend ongeveer 250 euro.

De wifi-versie van de Galaxy Tab heeft praktisch dezelfde specificaties als de eerdere 3G-editie. Zo draait het apparaat op Android 2.2, heeft het scherm een resolutie van 1024 bij 600 pixels en een schijfruimte van 32GB, dat nog uit te breiden is met behulp van een microSD-kaart.

In Nederland ligt de 3G Galaxy Tab sinds eind oktober 2010 in de winkels. Hier komt het met onder meer een applicatie van Bol.com voorgeladen. Volgens Samsung zijn er inmiddels miljoenen exemplaren van de Galaxy Tab 7 verkocht. Sinds kort is er in Nederland bij Vodafone ook een 10,1-inch tablet van Samsung te verkrijgen. In juni komt daar nog een update van uit en zal er ook een tablet met een schermgrootte van 8,9 inch op de markt komen.

Vanaf het begin van de lancering van de Galaxy Tab wordt het apparaat gezien als een van de eerste concurrenten van de iPad. Het lijkt er steeds meer op dat Samsung de strategie heeft aangewend om zoveel mogelijk apparaten in verschillende soorten en maten op de markt te brengen, in de hoop de consument van Apple weg te lokken.

(Via: Engadget.)

Vorig artikelDuitse Kindle Store bijna geopend
Volgend artikelVlaamse uitgevers en bibliotheken lanceren uitleenmodel voor digitale prentenboeken

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in