Nederland: waar blijf je?

0
DELEN

Met de Kindle DX, die gisteren gelanceerd werd door Amazon, heeft het ebookwezen in Amerika weer een flinke impuls gekregen. Waar blijven de Nederlandse ebooks? Uitgevers en boekhandels in den lande lijken de kat nog een beetje uit de boom te kijken.

Op de Kindle DX zullen verschillende pilots gaan draaien met grote kranten zoals de Washington Post, de New York Times en de Boston Globe.

In Nederland is de NRC de enige die een e-paper verzorgt in combinatie met de Iliad. De laatste grote ontwikkeling op ebook gebied was de aankondiging dat bol.com zich ging storten op de verkoop van ebooks en de Sony ereader. Dat op zich is al een impuls voor Nederland.

Uitgevers en auteurs zijn degenen die het ebook groot kunnen maken door ebooks te gaan uitgeven. Het is echter een beetje de klassieke kip-ei situatie: zolang er geen groot genoeg publiek voor digitaal lezen is, zullen uitgevers en auteurs geen ebooks uitgeven. Zolang er geen Nederlandstalige ebooks op de markt komen, zal er geen groot genoeg publiek ontstaan voor het uitgeven van ebooks.
Wie doorbreekt deze impasse?

(Via: Nu uitgeven.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER