Sony verkoopt tien miljoenste ebook

0

Sony maakte gisteren bekend dat een klant van de Sony Reader Store op 5 mei het tien miljoenste ebook gedownload heeft. Het ging om een download van het boek ‘Digital Fortress’ van Dan Brown. Sony startte in september 2006 met de verkoop van ebooks.

Als presentje krijgen alle klanten die op 5 mei een ebook kochten via de Sony Reader Store een tegoedbon van 10 dollar. Overigens zitten bij de tien miljoen ebooks niet de ebooks die Sony via internationale partners verkocht. Ook de gratis boeken uit het publieke domein die het bedrijf via Google Books ter download aanbiedt, zitten niet in dit aantal.

Tegelijk met de bekendmaking van de tien miljoenste download, gaf Sony ook een overzicht van de best verkochte ebooks sinds het begin van de winkel in 2006. Op nummer een staat ‘The lost symbol’, van Dan Brown. De tweede plek is voor ‘I, Alex Cross’, door James Patterson. Op nummer drie staat een boek van Stephenie Meyer, ‘Breaking Dawn’. ‘The girl with the dragon Tattoo’ van Stieg Larsson staat op de negende plek.

Tien miljoen verkochte ebooks in vier jaar lijkt in vergelijking met de verkoop van gedrukte boeken niet zo erg veel. Jaarlijks worden er in de VS alleen al zo’n 3 miljard boeken verkocht. Sony heeft met de Reader Store echter maar een beperkt deel van de markt in handen. Verder laten de verkopen van ebooks sinds het begin een stijgende lijn zien. Als het zo doorgaat kan dat aantal van tien miljoen dus wel eens snel op gaan lopen.

(Via: Sony.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in