Uitgevers: Sterke start voor iBookstore

0

Amerikaanse uitgevers melden dat de komst van de iBookstore van Apple een groot effect heeft op het aantal verkochte ebooks. Publishers Marketplace sprak met een aantal uitgevers die aangaven een “erg sterke groei van de verkopen” te zien in de eerste maand van de beschikbaarheid van Apple’s ebookwinkel.

The Bookseller bericht dat volgens het rapport van Publishers Marketplace een van de uitgevers een “drievoudige groei” constateerde, alleen al over het laatste weekend, toen de iPad 3G beschikbaar kwam. Een andere uitgever stelde een groei van meer dan 400 procent te zien.

Ook in de periode voor de komst van de 3G-versie van de iPad op 30 april had de verkoop van ebooks via de iBookstore een wezenlijk aandeel in de totale ebookverkopen van de ondervraagde uitgevers. Bij de meeste uitgevers behaalde Apple op dat moment al zo’n 12 tot 15 procent van de totale ebookverkopen. Daarmee ging Apple bij veel van de ondervraagde uitgevers het aandeel van de ebookwinkel van Sony net voorbij.

Volgens Publishers Marketplace is het te vroeg om grote conclusies te verbinden aan hun onderzoek, behalve dat het aantoont dat de iBookstore van Apple een goede start kende. Het is verder nog afwachten of deze groei ook doorzet en of de komst van de iBookstore voor een structurele groei in het aantal verkochte ebooks zorgt.

(Via: The Bookseller.)

Vorig artikelDe iPad als krantenkiosk met PressReader
Volgend artikelSony verkoopt tien miljoenste ebook
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in