Kobo brengt ebooks naar de cloud

0

Kobo is bezig met de ontwikkeling van een eigen cloud-reader waarmee ebooks online gelezen kunnen worden. De bètaversie van deze reader is inmiddels beschikbaar, waarmee je direct in de browser toegang hebt tot de ebooks die je bij Kobo koopt.

Wanneer je inlogt met je Kobo-account via de website read.kobobooks.com kom je in je online boekenplankje uit waarin de ebooks die je eerder bij Kobo hebt aangeschaft voor je klaar staan. Je kunt de boeken direct beginnen te lezen, of ze in je browser opslaan om later offline te kunnen lezen.

Ook is het mogelijk direct vanuit de online reader ebooks te kopen of previews in te zien. De boeken die je online leest worden gesynchroniseerd met je Kobo-account, zodat je in een boek verder kunt lezen waar je op je ereader was gebleven, of andersom.

De reader van Kobo is nog in bètaversie, waardoor het nog niet in elke browser goed werkt. Momenteel worden enkel Chrome, Safari en de iPad-browser ondersteund. Er wordt nog aan gewerkt om de Reader ook in andere browsers te laten werken.

Kobo is niet de eerste boekenwinkel met een cloudreader. Ook bij Amazon en Google is het mogelijk ebooks online te lezen.

(Via The Digital Reader)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in