Innoversal lanceert Pixel Qi-tablet in september

0

De schermen van Pixel Qi trokken vorige week op de ict-beurs Computex 2010 veel aandacht van de bezoekers. Innoversal, een nieuw Taiwanees bedrijf, lijkt nu het eerste bedrijf te worden met een Pixel Qi-tablet op de markt.

Lange tijd zag het ernaar uit dat het Indiase Notion Ink de primeur zou hebben met een tablet met het energiezuinige en leesvriendelijke Pixel Qi-scherm. Al in 2009 kondigden zij een tablet aan, die Adam zou moeten gaan heten. Volgens de laatste berichten zou die echter op zijn vroegst in november verwacht kunnen worden.

Op Computex werd echter wel bekend dat een nieuw Taiwanees bedrijf, Innoversal, bezig is met een tablet met Pixel Qi scherm, die in september op de markt kan komen. Hiermee zou het Notion Ink dan twee maanden voor zijn. Innoversal zal de tablet in andere landen dan Taiwan waarschijnlijk niet onder eigen naam gaan verkopen, maar staat open voor samenwerking met partners die de distributie willen verzorgen.

De tablet van Innoversal is uitgerust met een 10,1 inch scherm, met een resolutie van 1024 bij 600 pixels. Daarbij heeft het de beschikking over 16GB geheugen, wifi/3G, een 1.66GHz Atom N450 processor en verder onder meer bluetooth, een 8 megapixel camera en geheugenkaartlezer. Als besturingssysteem ondersteunt de tablet Windows 7, Android, Ubuntu en Chrome OS.

Het innovatieve aan de tablet is natuurlijk het energiezuinige scherm. De tablet heeft drie lichtsensors die bepalen of de achtergrondverlichting aan of uit moet. Zo is het scherm buiten in het zonlicht zonder de achtergrondverlichting nog steeds goed leesbaar. Het is dan wel een monochroom scherm, met 64 grijswaarden. Met achtergrondverlichting ingeschakeld is het scherm gelijkwaardig aan de huidige LCD-schermen. Zoals te zien op de foto’s bij Engadget heeft het scherm overigens net als de iPad wel last van flink wat spiegeling, waarschijnlijk door de aanraakgevoelige laag.

De Innoversal tablet zal rond de 530-550 dollar gaan kosten.

(Via: Engadget.)

Vorig artikelEerste indrukken Samsung E60
Volgend artikelAffiliate Marketing
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in