Apple introduceert iOS5 met Newsstand

0

Apple heeft gisteren op de jaarlijkse conferentie voor ontwikkelaars een blik geworpen op de nieuwe functies in de komende update van het iOS-besturingssysteem. Een van de belangrijke toevoegingen naast de synchronisatiefuncties van iCloud is de Newsstand-app. Hiermee worden alle abonnementen op tijdschriften en kranten gecombineerd in een app en net als in iBooks weergegeven op een boekenplank.

Enige tijd geleden lanceerde Apple al het nieuwe abonnementsmodel voor uitgevers van kranten en tijdschriften. Hier kwam vanuit de uitgeverswereld nogal wat kritiek op, omdat Apple voortaan vereist dat iPad-abonnementen via Apple aangeboden worden, waarbij het bedrijf 30 procent van de inkomsten krijgt. Veel grote uitgevers hebben inmiddels besloten mee te doen met dit model.

Met de app Newsstand kun je kranten en tijdschriften lezen als National Geographic, Vanity Fair, Popular Science, Esquire, Elle, Wired, The Daily en Süddeutsche Zeitung.

Wanneer je in het vernieuwde besturingssysteem een abonnement neemt op een tijdschrift of krant of een los nummer aanschaft, wordt deze automatisch gedownload naar de nieuwe app Newsstand. Dit gebeurt op de achtergrond, en op het moment dat een nieuw nummer beschikbaar is. De magazines en kranten worden automatisch gesynchroniseerd tussen iPhone, iPod touch en iPad.

De app Newsstand wordt in de herfst verwacht, wanneer Apple iOS5 beschikbaar zal maken.

(Via: Apple.)

Vorig artikel‘In één stap naar een iPad-app’ met LayerGloss
Volgend artikelUitgeverij Brill start samenwerking met Ingram voor ebooks

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in