Financial Times lanceert webapp voor iPhone en iPad

0

De zakelijke krant Financial Times (FT) gaf enkele maanden geleden al aan haar directe relatie met abonnees niet kwijt te willen raken aan Apple. Vandaag heeft het dagblad dan ook een HTML5-app gelanceerd, waarmee de App Store omzeild wordt. De webapplicatie is momenteel enkel geoptimaliseerd voor de iPhone en iPad, maar zal weldra ook perfect werken op alle denkbare mobiele dragers die over een browser beschikken.

In plaats van de App Store te bezoeken om de applicatie te downloaden, moet je simpelweg naar app.ft.com surfen in de Safari-browser van je iPhone of iPad om gebruik te kunnen maken van de FT-app. Je kan de digitale krant onmiddellijk beginnen lezen, zonder dat er een langdurige download aan voorafgaat. En omdat de applicatie in HTML5 gebouwd is, kan je de digitale krant ook offline lezen, nadat je een snelkoppeling op het beginscherm van je toestel gezet hebt .

De webapplicatie van Financial Times is de eerste week gratis beschikbaar. Wie nadien meer dan 10 artikelen per week wil kunnen lezen, moet zich abonneren. Gebruikers die al een digitaal abonnement hebben, kunnen uiteraard gebruik maken van hun bestaand account om de webapplicatie te raadplegen.

Voorlopig is de webapplicatie enkel geoptimaliseerd voor de iPhone en iPad, maar er wordt gewerkt aan ondersteuning voor onder meer de Samsung Galaxy Tab, Motorola Xoom en BlackBerry PlayBook.

FT moedigt haar lezers aan om onmiddellijk over te schakelen op de webapplicatie, en keert Apple op deze manier dus de rug toe. Toch zal ook de bestaande iOS-app van de krant, inclusief het daarbij horende abonnementensysteem, nog wel een tijdje beschikbaar blijven in de App Store.

(Via: FT)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in