Uitgeverij Brill start samenwerking met Ingram voor ebooks

0

De Nederlandse wetenschappelijke uitgeverij Brill start een samenwerking met distributeur Ingram voor de uitgave van ebooks. Brill gaat gebruik maken van Ingrams CoreSource-platform om wetenschappelijke boeken te archiveren en distribueren naar boekverkopers wereldwijd.

Volgens Sam Bruinsma van Brill past deze stap bij de ontwikkelingen in de academische wereld. “De vraag naar elektronische wetenschappelijke producten in bibliotheken en op de consumentenmarkt blijft stijgen en het is essentieel voor het succes van onze auteurs, ons bedrijf en onze wetenschappers om onze ebooks in de gewenste formaten aan te bieden.”

Brill richt zich met de uitgave van boeken vooral op de geesteswetenschappen, internationale rechten en een select aantal andere vakgebieden. Het bedrijf kiest er bewust voor om de ebookdistributie uit te besteden aan een externe partner. Bruinsma: “Het is Brills rol om te focussen op de uitgave van onderscheidende en relevante academische content, en niet om onze schaarse middelen te besteden aan de distributie van e-content op de vele opkomende ebookkanalen.”

CoreSource van Ingram is een online oplossing voor de opslag, het beheer en de distributie van digitale content. Via dit systeem kunnen uitgevers hun ebooks naar de verschillende verkooppartners van Ingram verspreiden.

(Via: PRWeb.)

Vorig artikelApple introduceert iOS5 met Newsstand
Volgend artikelFinancial Times lanceert webapp voor iPhone en iPad

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in