Borders gaat concurrentie aan met Amazon en B&N

0

Vandaag lanceert de Amerikaanse boekhandelsketen Borders de langverwachte ebookwinkel. Door middel van applicaties kunnen de ebooks behalve op eInk-ereaders ook op smartphones en laptops gelezen worden. De nieuwe ebookwinkel is een laatkomer in een markt die nu gedomineerd wordt door Amazon, Barnes & Noble en Apple.

Borders is qua verkopen de tweede boekhandelsketen van de Verenigde Staten. In de fysieke boekhandels heeft het bedrijf al enige tijd te maken met dalende verkopen. Met de ebookwinkel hoopt Borders nu marktaandeel van de concurrentie terug te pakken. De boekhandel wil binnen een jaar een marktaandeel van 17 procent veroveren. Borders werkt voor de ebookwinkel samen met het Canadese Kobo en zal ebooks leveren in onder meer ePub- en PDF-formaat.

De lancering van de ebookwinkel van Borders komt ruim zeven maanden na de introductie van de Nook van Barnes & Noble en twee en een half jaar na de komst van de Kindle van Amazon. Naast ebooks zal Borders ook een groot aantal ereaders gaan verkopen. Het komt echter niet met een eigen ereader, zoals Amazon en B&N wel deden. Onder andere de Kobo ereader en de Sony Readers maken deel uit van het assortiment, zowel online als offline.

(Via: Crunchgear.)

Vorig artikelNederlandse uitgevers verwachten veel van iPad
Volgend artikelPatent van Amazon mogelijk probleem voor Nook
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in