Patent van Amazon mogelijk probleem voor Nook

165
0
DELEN

Gisteren kreeg Amazon een patent toegewezen dat mogelijk een bedreiging vormt voor concurrent Barnes & Noble. Het patent werd in 2006 aangevraagd en behandelt een ereader met een tweede LCD-scherm. De Nook van B&N is uitgerust met een dergelijk tweede scherm.

Omdat de patentaanvraag gisteren werd toegewezen, kwam ook de tekst van het patent pas nu in openbaarheid. Tijdens het vier jaar durende toewijzingsproces heeft Amazon nooit laten doorschemeren een dergelijke patentaanvraag te hebben gedaan. Hierdoor komt de bekendmaking voor velen als een grote verrassing. Het is nog niet bekend wat Amazon met het patent gaat doen en of Barnes & Noble met de Nook het patent schendt.

Ook andere dualscreen-ereaders krijgen mogelijk te maken met het patent. Zo is er de Alex van Spring Design, maar ook de enTourage eDGe heeft een eInk-scherm en een LCD-scherm.

Een gedeelte van de tekst van het patent, stelt onder meer dat het gaat om een ereader met een scherm van “elektronisch papier” en een “kleiner LCD-scherm” “naast of onder het eerste scherm”. Het eerste scherm moet dienen om een ebook weer te geven, het tweede scherm is voornamelijk in gebruik voor navigatie.

Nu de prijzenoorlog onder ereaderfabrikanten losgebarsten is, heeft Amazon met dit nieuw toegewezen patent mogelijk een extra wapen. Als het patent inderdaad van toepassing is op de Nook, zou het bedrijf er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om concurrenten een licentie te verlenen op het gebruik van het patent.

(Via: Engadget.)


GEEN REACTIES

LAAT EEN REACTIE ACHTER