Interead/Cool-er stevent af op faillissement

0

Van een van onze bezoekers kregen we het bericht dat de makers van de Cool-er ereader momenteel in financiële moeilijkheden verkeren. Het zou hierdoor de vierde ereaderfabrikant zijn die in korte tijd in de problemen is gekomen. Interead heeft het bericht nog niet officieel bevestigd.

In een email aan een bezitter van een Cool-er meldde Phil Wood, Marketing Director van Interead, dat het bedrijf momenteel ‘into liquidation’ is. Onze bron probeerde al een maand lang contact te krijgen met de klantenservice van Cool-er, naar aanleiding van een defect aan de ereader. Uiteindelijk zond ze ten einde raad een mail naar CEO Neil Jones en Marketing Director Phil Wood. Deze laatste mailde gisteren de volgende tekst, die weinig ruimte laat voor twijfel:

‘Hello, I am sorry to say that the company went into liquidation.
Regards
Interead. ‘

Interead bracht vorig jaar een lijn hip gekleurde ereaders op de markt. Rond de jaarwisseling kondigde het bedrijf nog aan dat er halverwege 2010 nieuwe ereaders zouden komen. Een daarvan zou wifi- en 3G-verbinding moeten krijgen. Het ziet er nu naar uit dat die nieuwe ereaders niet meer op de markt gebracht zullen worden. Op dit moment zijn de eerste generatie Cool-er ereaders in Nederland nog te koop voor een prijs vanaf 249 euro.

Vorige maand kreeg het Nederlandse iRex te maken met financiële problemen. Dit bedrijf werd een week geleden failliet verklaard. Kort daarna moest Plastic Logic de komst van de Que Proreader uitstellen, deze ereader lijkt nu helemaal van de baan. Als laatste kwam ook Foxit in moeilijkheden. De maker van de eSlick sluit de deuren van de Europese vestiging.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in