‘Apple dwingt in-app regels in komende dagen af’

0

De deadline waarop applicaties aan Apples nieuwe regels zouden moeten voldoen is inmiddels voorbij, maar nog steeds zijn enkele apps in de App Store te vinden die hier niet aan voldoen – zoals Amazons Kindle-app. Volgens bronnen werkt Apple nu actief met ontwikkelaars samen om de nieuwe regels toe te passen.

De nieuwe regels schrijven voor dat het niet toegestaan is om vanuit een app naar de website van een webwinkel te linken voor de aanschaf van content. In plaats daarvan moet die content via Apple’s in-app systeem verkocht worden. De deadline om aan deze regels toe voldoen liep op 30 juni af. Toch zijn apps als Kindle van Amazon en Google eBooks nog in de applicatiewinkel van Apple te vinden, met link naar hun eigen website.

Volgens bronnen bij Macworld zal dat niet lang meer duren. Hoewel de deadline blijkbaar geen harde deadline was, werkt Apple er nu wel actief aan mee om applicaties aan te passen. Apple zou met verschillende prominente app-bouwers in gesprek zijn voor de aanpassing van de applicaties. Of ook online boekwinkel Amazon hierbij is betrokken, is niet bekend. Het bedrijf zou de link naar de eigen webwinkel eenvoudigweg uit de Kindle-app kunnen halen, waardoor het een read-only applicatie wordt – net als de app van Bol.com.

Het is niet waarschijnlijk dat Amazon ervoor zal kiezen om toch gebruik te gaan maken van Apples eigen betalingssysteem. Dat zou namelijk betekenen dat het bedrijf dertig procent van de opbrengst moet afdragen, waardoor Amazon het grootste deel van de marge op ebooks verliest.

(Via: MacWorld.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in