Gerucht: wijst Apple ebook apps af?

0

Het gerucht gaat dat Apple is begonnen met het weigeren van ebook applicaties en ebooks die als applicatie worden aangeboden. Ze doen dat op basis van het vermeende risico van copyright schendingen.

Zelfs ebooks die in het publieke domein zitten of ebooks waarvan kan worden bewezen dat de rechten bij degene liggen die het publiceert, worden door Apple geweigerd.

De vraag is waarom Apple dit doet. Het is bekend dat ze wel vaker vreemde beslissingen hebben genomen over applicaties, omdat bijvoorbeeld de Kama Sutra kon worden opgevraagd of omdat er vloeken in een woordenboek konden worden opgezocht. Ook de Google Voice applicatie werd geweigerd, terwijl Apple en Google voorheen redelijk door een deur konden met elkaar.

Probeert Apple zo de weg vrij te maken voor hun eigen ebook iTunes? En wat betekent dit voor ereader applicaties zoals Stanza en Shortcovers? Doet Apple straks een Amazonnetje: je start je iPhone of iPod Touch op en weg zijn je ereader applicaties?

Apple reageert op de verhalen door te zeggen dat ze sinds 30 juli dit jaar 221 nieuwe ebooks hebben toegelaten en dat ze dus niet gestopt zijn met het toelaten van ebooks en ebook readers. De App Store heeft maar liefst 6000 applicaties in de categorie Books en dan tellen ze nog niet eens andere categorieën waar ook ebooks in voorkomen zoals Medical, Reference en Education.

Misschien is het een storm in een glas water, maar misschien ook niet. Maar waar rook is, is meestal ook vuur. Apple staat erom bekend misinformatie te geven omtrent nieuwe producten die ze willen introduceren. En de geruchten moeten toch ergens vandaan komen? Mocht het echt zo zijn, dat ebook apps verboden worden in de App Store, kun je altijd nog je iPhone of iPod Touch jailbreaken en ondergronds de applicaties terughalen bij Cydia, de App Store van door Apple verbannen en geweigerde apps.

(Via: Teleread.)

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in