Liefde Amazon en Wallstreet Journal over?

0

Het gaat niet zo goed met News Corp van Rupert Murdoch. De mediamagnaat is niet blij. Gisteren berichtten wel al dat hij al zijn online kranten betaald wil maken, nu is de liefde tussen Amazon’s ereader en de online krant misschien ook over.

De deal die Murdoch en Amazon hebben gesloten omtrent het leveren van de Wall Street Journal op Kindle ereader staat op losse schroeven. Amazon krijgt het leeuwendeel van de abonnementsgelden en daar is Murdoch niet blij mee.

Murdoch heeft al een betere winstverdeling uitonderhandeld, maar hij is nog niet tevreden. Zo krijgt hij niet de namen van de mensen die zich hebben geabonneerd op de WSJ via de Kindle. Amazon behandelt deze mensen als hun eigen abonnees, niet als abonnees van de WSJ. “En dat kan een breuk opleveren”, aldus Murdoch. De prijs van een abonnement via de Kindle op de Wallstreet Journal is omhoog gegaan van 10 naar 15 dollar per maand.

Ook hintte de mediamagnaat in de richting van de Apple tablet die eind dit jaar moet komen. Hij gaf aan dat News Corp in gesprek is met Sony om content te gaan leveren op de nieuwe ereaders die eind augustus op de markt moeten komen. Sony schijnt wel te accepteren dat de abonnees aan News Corp toebehoren.

(Via: Techflash.)

Vorig artikelGerucht: wijst Apple ebook apps af?
Volgend artikelPlastic Logic bouwt flexibel ereaderscherm

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in