BeBook firmware update verwijdert Mobipocket DRM support

0

BeBook heeft zojuist een firmware update uitgebracht. Deze update is nog in beta. Met de nieuwe firmware ondersteunt de BeBook ePub en reflowable PDF met Adobe DRM. De update verwijdert Mobipocket DRM ondersteuning. Je kunt de firmware downloaden van de site van Endless Ideas. De update verwijdert Mobipocket DRM ondersteuning.

De firmware is nog in beta en de ontwikkelaars waarschuwen dat er nog wat bugs in kunnen zitten. Gebruik van deze update is dus geheel voor eigen verantwoordelijkheid.

De belangrijkste veranderingen in de firmware zijn:

  • Ondersteuning voor met Adobe DRM beschermde PDF’s en en ePub bestanden

  • Compatibiliteit met Adobe Digital Editions management software

  • Automatische herkenning in Adobe Digital Editions, waardoor het apparaat als “BeBook” wordt herkend

  • Voegt reflowable PDF en ePub ondersteuning toe.

Op de site wordt gewaarschuwd dat door het installeren van de firmware update de mogelijkheid om met Mobipocket DRM beschermde bestanden te lezen verdwijnt. Mobipocketbestanden zonder DRM kunnen nog wel gelezen worden.

Mensen met een collectie beveiligde Mobipocket ebooks worden met een lastig dilemma geconfronteerd; ofwel geen update uitvoeren, zodat de collectie Mobipocket ebooks gewoon op de BeBook gelezen kan worden, maar dan kunnen de ebooks in het beveiligde ePub formaat die na de zomer door o.a. Bol.com en Studon.nl worden geleverd niet geopend worden. Lezers die er wel voor kiezen om te upgraden zullen afscheid moeten nemen van hun (beveiligde) Mobipocket ebooks.

(Via: @BeBook.)

Vorig artikelNPD rapport: prijs ereader niet grootste obstakel
Volgend artikelHaar naam was Sarah

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in