Zuid-Koreaanse eInk-reader draait ook tabletapplicaties

0

Eind deze maand verschijnt in Zuid-Korea de Crema Shine, een 6” eInk ereader die op Android 4.0 draait. Daardoor kunnen er op de ereader ook tabletapplicaties gebruikt worden. Dat maakt de Shine tot een interessant alternatief voor mensen die niet vast willen zitten aan één ebookretailer.

Qua specificaties is de Crema Shine redelijk up to date: voor het scherm is gebruik gemaakt van een Pearl HD eInk display met touchscreen en ingebouwde verlichting. De Shine beschikt verder over 8 GB intern geheugen. Synchroniseren kan draadloos via Wifi.

Bijzonder is dat de Crema Shine Android 4.0 draait op een 1 GHz processor. Dat betekent dat gebruikers ook apps uit de Google Play Store kunnen installeren. Dat maakt de Shine interessant als energiezuinige tablet voor buitengebruik.

Doordat gebruikers eigen ereading apps kunnen installeren (zoals de Kindle app van Amazon, de Kobo ereading app of lokale ereading apps zoals die van Bol.com) is de Shine ook één van de meest multifunctionele ereaders van het moment, en zitten gebruikers niet vast aan één ebookverkoper, zoals bij sommige andere ereaders min of meer het geval is. En ook het in de browser lezen van online ebooks komt binnen handbereik.

De Shine gaat 149.000 Zuid-Koreaanse won kosten (omgerekend ca. 100 euro). Het is nog niet bekend of de ereader ook in Europa verkocht worden. In Duitsland is momenteel alleen een voorloper van de Crema Shine te koop, onder de naam Tolino.

(via The Digital Reader)

Vorig artikel‘Working backwards’ nieuw motto bij Washington Post
Volgend artikelSony geeft ebooksuggesties op basis van stemming

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in