Sony geeft ebooksuggesties op basis van stemming

0

Wie op zoek is naar een nieuw ebook in de Sony Reader Store kan sinds kort ebooks aangeraden krijgen op basis van zijn of haar stemming. De ‘Emotion Match-Ups Discover Tool’ toont dertig icoontjes met verschillende emoties, die elk een selectie van bijpassende ebooks representeren.

Normaal gesproken is het ontdekken van nieuwe boeken bij webshops een nogal saai proces: je bekijkt het aanbod in een specifieke categorie, struint door wat top-10 lijstjes of typt direct de boektitel in van het ebook dat je zoekt. Sony pakt het nu anders aan met een nieuwe tool die ebooks aanraadt die passen bij je stemming.

De iconen waarop je kunt klikken staan voor emoties als ‘Verliefd’, ‘Avontuurlijk’, ‘Nostalgisch’, ‘Creatief’ en ‘Zwaarmoedig’. Afhankelijk van je bui klik je op het icoon dat het meest overeenkomt met je stemming. Vervolgens krijg je nieuwe ebooks te zien die als het goed is passen bij je gemoed.

Je kunt de Emotion Match-Up Tool hier uitproberen. Helaas is de emotiematcher nog niet in het Nederlands beschikbaar, dus alleen lezers van Engelstalige ebooks kunnen zich op dit moment laten verrassen door Sony.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in