HarperCollins maakt wereldwijd imprint voor science-fiction

0

Sinds de opkomst van het ebook is er onder lezers toenemende kritiek op zogenaamde territoriale rechten. Traditioneel gezien richten uitgevers zich op een afgebakend gebied. Zo kan het gebeuren dat een Engelstalig boek vanuit de VS wel te koop is, maar vanuit bijvoorbeeld Engeland niet. HarperCollins wil daar nu een eind aan maken en komt met een wereldwijd imprint.

Onder de titel Harper Voyager komt de uitgeverij met de oplossing waardoor lezers over heel de wereld de boeken van hun favoriete science-fiction- en fantasy-schrijver kunnen kopen. Ook voor schrijvers biedt de stap voordelen. Die krijgen via het nieuwe imprint direct een stuk groter lezerspubliek.

Het nieuwe imprint, een samenvoeging van uitgeeflijnen uit de VS, Engeland en Australië, begint in januari 2011 met ebooks, hardcovers, paperbacks en audiobooks. Twee auteurs, Karen Azinger en David Wellington, hebben al een contract getekend voor Harper Voyager.

(The Digital Reader.)

Vorig artikelBoeken en boekhandels zoeken met Boekshopper-app
Volgend artikelBoeken Graham Greene verschijnen in ebookvorm
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in