Boeken Graham Greene verschijnen in ebookvorm

0

Uitgeverij Random House gaat een groot aantal titels van Graham Greene (1904-1991) als ebook aanbieden. De boeken van Greene – een van de meest populaire en invloedrijke Britse schrijvers van halverwege de twintigste eeuw – waren tot nu toe nog niet als ebook te koop.

Op 2 oktober, de geboortedag van Greene, zullen vierentwintig van zijn boeken in Engeland en de Commonwealth als ebook beschikbaar komen. In 2011 volgen nog zeven andere titels. Onder de boeken van de Britse schrijver zijn onder meer Brighton Rock (1938), The Power and the Glory (1940), The Quiet American (1955), Our Man in Havana (1958) en The Honorary Consul (1973).

De boeken vallen onder het Vintage Classics imprint van uitgever Random House. De gedrukte boeken van Greene worden eveneens onder die noemer verkocht. Volgens auteur Tim Butcher, die onderzoek deed naar een van Greene’s reizen, zou Greene het verschijnen van zijn boeken in ebookvorm toegejuicht hebben. “Greene was een voorstander van innovatie. Hij was een van de eerste full-time filmrecensenten in Fleet Street, hij omarmde leesclubs lang voordat ze in de mode kwamen en hij schreef net zo lief filmscripts als romans.”

Met het publiceren van de ebooks van Greene, zet Random House een belangrijke stap in het digitaliseren van de backlist. Nu steeds meer (Engelstalige) uitgeverijen hun oude uitgaven in ebookvorm aan bieden wordt het voor veel mensen steeds aantrekkelijker om digitaal lezen te overwegen.

(Via: Booktrade.)

Vorig artikelHarperCollins maakt wereldwijd imprint voor science-fiction
Volgend artikelHP gaat Android-tablet met printer verkopen
Hoi! Ik ben Martijn, freelance webredacteur. Ik ben een fanatiek lezer, zowel vanaf een ereader als van papier. Zelf ben ik in het bezit van een Kindle Paperwhite en een Kobo Glo, maar heb in de loop der tijd ook met veel andere merken kunnen spelen. Behalve op eReaders.nl schrijf ik ook op mijn boekenblog Mustreads.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in