Uitgevers lanceren samen digitale tijdschriftenkiosk app

0

Sinds gisteren is de app tijdschrift.nl verkrijgbaar in de App Store. De app is een initiatief van Sanoma media en biedt toegang tot een breed assortiment digitale tijdschriften. Het assortiment omvat de bekendste titels van Sanoma Media, Weekbladpers en G+J Uitgevers.

De meeste magazines die worden aangeboden via tijdschrift.nl zijn 1-op-1 PDF-versies van de printedities. Een klein aantal titels is wel verrijkt en interactief, zoals Goedele en AutoWeek. Momenteel bevat de app meer dan 30 titels waaronder Nieuwe Revu, National Geographic, Psychologie Magazine, Grazia, Vrij Nederland en Viva. Meinhard Weizmann van G+J Uitgevers legt uit: “Wij willen de lezers graag zo veel mogelijk kanalen bieden om onze tijdschriften te lezen. Daarom zijn we verheugd met dit nieuwe digitale distributiekanaal en doen we er graag aan mee.”

Via de app is het mogelijk om oudere edities van tijdschriften te kopen, die niet meer verkrijgbaar zijn in de winkel. De tijdschriften die je gekocht hebt blijven beschikbaar op de iPad. Bovendien zijn de meeste titels goedkoper dan in de winkel. Gemiddeld zijn de verkoopprijzen 20% goedkoper, de prijzen lopen uiteen van 1,59 en 5,49 euro. Regelmatig krijgt de gebruiker korting via app met ‘Secret Happy Hour’: een uur lang 50 procent korting op verschillende nieuwe edities.

Een ander groot voordeel is natuurlijk dat je tijdschriften altijd en overal kunt kopen. “Wij geloven dat informatie altijd, overal en direct beschikbaar moet zijn. Het distribueren van onze tijdschriften via een iPad app is dan ook een logische stap,” aldus Henk Scheenstra van Sanoma Media.

Tijdschriften.nl is niet de eerste app die toegang biedt tot digitale tijdschriften. Al eerder lanceerde Sanoma Mobile Magazines en AKO heeft al verschillende versies van hun tijdschriften-app op de markt gebracht.

Het tijdschriftenassortiment van Tijdschrift.nl wordt regelmatig uitgebreid. Het uiteindelijke streven is om zo’n 100 titels in het assortiment te hebben. Op termijn is het bovendien mogelijk om een abonnement af te sluiten.

(Via: Sanoma)

Vorig artikelVodafone brengt eigen Android-tablets op de markt
Volgend artikelSony opent Europese afdelingen Reader Store

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in